Lakossági
Ipari
Szolgáltatások
search
Lakossági
Ipari
Szolgáltatások

Támogatás

Tanácsadás

Alkatrészek

Hír

Sajtóközlemény
Új piaci szereplő a klímaberendezések és hőszivattyúk piacán Magyarországon

Több mint öt hónapos tárgyalássorozat eredményeként a mai napon exkluzív kereskedelmi szerződést írt alá a LAMBORGHINI© klímaberendezések és hőszivattyúk gyártója az olaszországi FERROLI SPA, valamint a magyarországi partner Lambóklíma Kft.

Kimagaslóan nagy lakossági megkeresés érkezett Társaságunkhoz az Orosz-Ukrán fegyveres konfliktus következtében jelentősen megemelkedett energiaárak miatt a hőszivattyúkkal kapcsolatban. Ezzel egyidejűleg jelentős többletigény mutatkozik a légkondicionáló berendezések piacán is, mivel az új építési lakóépületek, illetve a közel nulla energiaigényű lakóházak esetében egyre elfogadottabb másodlagos fűtési rendszernek is a hűtési teljesítménye mellett.

Társaságunk új belépő a gépészeti berendezések piacán, de dinamikusan építi ki országosan, jelenleg már közel 50 partnert számláló értékesítési és szervízhálózatát. A termékek iránt érdeklődők túlnyomó részt azonnali megoldást szeretnének a gázról történő leválásra, illetve az új gépészeti rendszerek beszerzésére.

Társaságunk üzletpolitikája szerint az értékesítést megelőzően egy teljeskörű konzultációt folytatunk az ügyfeleinkkel annak érdekében, hogy az esetlegesen meggondolatlan, azonnali átalakítás helyett a meglévő rendszerek optimalizálására, az átalakítások előtti gondos, átfogó tervezésre, illetve az energetikai, épületgépészeti felmérésekre helyezzük a hangsúlyt. Egy komplex felmérés és tervezés bár ügyfeleinknek többletköltséggel járhat, de az optimalizált hőszivattyús rendszerek telepítése így akár három-négy éven belül teljesen megtérülhet.

„A kiugróan megnövekedett lakossági igények mellett viszont a piacon elérhető és megbízható szerelőkből és telepítő szakemberekből egy enyhe csökkenés tapasztalható. Ez kihívást jelent számunkra is, de a magyarországi piaci szereplők számára egyaránt. Egy komplex hűtési-fűtési rendszer átalakítása sem gépészeti, sem költséghatékonysági szempontból nem feltétlenül jó megoldás. Azt szoktam javasolni minden lakossági érdeklődőnk számára, hogy a meglévő fűtési rendszerek karbantartása, tisztítása és optimalizálása mellett az eddigi fogyasztás figyelembevételével forduljanak megfelelő szakemberhez, és számításokkal alátámasztva keressék meg az ingatlanjuk állapotához, illetve elvárt komfortszinthez és a pénzügyi lehetőségekhez mérten összességében legelőnyösebb megoldást” – mondja Hegedűs Norbert, a Lambóklíma Kft. ügyvezető igazgatója.

„A piacra lépésünk időzítésének fő szempontjai éppen a fentiek indokolták, ugyanis a Veronai gyárban lévő kapacitások jelenleg nem elérhetőek Magyarországon, ezért a most induló forgalmazással képesek vagyunk azonnal, raktárról is kiszolgálni a lakossági, illetve intézményi igényeket is. Ez jelentős versenyelőny lehet a ma tapasztalt hőszivattyúk piacán, ahol egyes típusok esetében átlagosan 12-16 hét, de akár 36-40 hét gyártási és szállítási idővel kell számolni, ha valaki most kíván hőszivattyús rendszert vásárolni.” – Árulta el Patek Gábor a Lambóklíma Kft. operatív igazgatója.